Workshops

Binnen onze vereniging Aikido Rotterdam Tenchigowa, mogen wij ons gelukkig prijzen met een (bijna) overvloedig aantal leraren. Dat deze niet alleen actief zijn op ‘hun’ vaste dagen, mag blijken uit onderstaand verslagje.

Workshop Aikido met scholieren van het Erasmiaans Gymnasium
De afgelopen tijd hebben zeven leerlingen uit 6-VWO van het Erasmiaans Gymnasium, deelgenomen aan een workshop Aikido. De groep bestond uit vier jongens en drie meisjes die iedere donderdagmiddag les kregen op onze locatie Slaak in Rotterdam-Kralingen. Gelukkig hebben wij Tristan en Dex bereid gevonden om de lessen te verzorgen. Nog niet zo gemakkelijk, aangezien onze leraren allemaal een fulltime baan hebben of een studie volgen!

Op verzoek van Dex begon de eerste les met een demonstratie van technieken. Ook de vrije val – bij velen bekend als ‘vliegen’ – werd getoond, waarbij Tristan uke (= degene die de techniek ondergaat) was.

Iedere les kende een vaste opzet, waarbij er veel aandacht werd besteed aan rollen. Daarnaast zijn er verschillende technieken aan bod gekomen en is er een les met wapens gewerkt.

Al met al een leuke en leerzame ervaring voor de scholieren. De meeste van hen bleven ook na de les nog even hangen om na te praten. Allen hebben trouwens ook prima geholpen met het neerleggen en opruimen van de tatami!

Traint u weleens op zaterdag bij Tristan? Misschien komt u de scholieren van het Erasmiaans Gymnasium dan nog eens tegen. Allen zijn door Tristan van harte uitgenodigd om mee te komen trainen.

Nogmaals veel dank aan Tristan en Dex voor hun inzet en enthousiasme