Actie: Beginnerscursus April 2014

ACTIE!
- Als u na de cursus lid wordt van de vereniging, dan krijgt u een gratis Aikido pak.

Wat?
In April 2014 start Aikido Rotterdam met een Aikido cursus voor beginners. Heeft u altijd al een krijgskunst willen doen? Meld u zich dan aan!

De beginnerslessen zijn een goede kennismaking, alsook voorbereiding, om daarna aan de normale lessen deel te nemen. Dit wil geenszins zeggen dat beginners niet meteen aan de reguliere lessen mogen deelnemen. Integendeel, tijdens de lessen in het begin van het nieuwe jaar wordt er ook rekening gehouden met een groter aantal beginnende aikidoka’s. Naarmate het jaar vordert, vordert het tempo en niveau van de lessen mee met de mensen op de mat. Bij aikido trainen de verschillende niveaus door en met elkaar. Als beginner heb je er dan ook voordeel bij om met een gevorderde te trainen.

Wanneer?
Startdatum: 24 April 2014
De 5 beginnerslessen zijn donderdag van 19:30 tot 21:00 uur. Graag een kwartier voor aanvang aanwezig.

Waar?
Alexanderpolder
Prinsenlaan 80
3066KA Rotterdam

Kosten?
Kosten voor de cursus bedragen i.p.v. €50,- nu maar €25,-.

Beginnen met Aikido
Aikido is voor jong en oud. In tegenstelling tot vele andere sporten hoef je voor aikido dus niet bepaald jong te zijn. De beste aikidoka’s zijn bejaard. De nadruk ligt bij aikido immers niet op fysieke kracht, maar onder andere op flexibiliteit, concentratievermogen, coördinatie en timing. Zelfs een beginnende vijftiger heeft in principe nog vele jaren om zich de aikidotechnieken eigen te maken.

Bij aikido oefenen beginners samen met gevorderden, ook al bestaan er voor de hogergegradueerden en aikidoleraren ook aparte lessen. Het gaat bij aikido immers niet zozeer om de vele verschillende oefeningen en technieken, maar om het leren beheersen van een aantal basisprincipes die binnen elke oefening en techniek toe te passen zijn. Hoe verder men zich in aikido evolueert, des te meer men zich deze basisprincipes eigen maakt. Het gaat er dus niet zozeer om welke oefening of techniek men uitvoert.Vandaar dat zowel beginners als gevorderden oneindig veel kunnen leren van een basisoefening , zoals bijvoorbeeld “Irimi Tenkan=verplaatsing lichaam” Het streven naar perfectie is nooit volbracht.

Starten
Je kunt met aikido gedurende het grootste deel van het aikidoseizoen starten. In de Aikido Rotterdam Tenchigowa Dojo wordt vooral de nadruk gelegd op de basisoefeningen en -technieken. Ondanks het feit dat er elke les wel varianten naar voren komen op de basistechnieken, blijft het beoefenen van deze basisoefeningen en-technieken centraal staan

Meedoen?
Voel je je geroepen om een keer mee te doen? Als je het eens wilt uitproberen, kom dan gewoon langs in de onze dojo’s.

Wat moet je meenemen?
- Goed loszittende sportkledij (of een judopak, indien voorhanden)
- Sandalen of teenslippers
- Handdoek, etc. voor het douchen nadien.

Inschrijven?
Klik hier.

Beginnerscursus April 2014

Aantal lessen
5

Cursusdatum
24-04-2014

Locatie
Alexanderpolder
Prinsenlaan 22
3066KA Rotterdam


U verklaart met Aikido Tenchigowa gevestigd te Rotterdam, te zijn overeengekomen als volgt;
  • Men heeft een eigen ziektekosten en aansprakelijkheidsverzekering.
  • Het cursusgeld dient bij de eerste les contant te worden voldaan.
  • U verklaart op de hoogte zijn van de erecode van "Tijd voor vechtsport".
Een moment geduld aub.

Vragen?
U kunt contact opnemen met leraar Robert Smit (06-28275695 na 16:00 uur)